lördag 26 november 2011

Citronpaj med Marängtäcke

Citronpaj med marängtäcke!
Sockerdeg:
3dl vetemjöl
75g smör
ca 1 dl Florsocker
½ krm Salt
1 tsk vaniljsocker
1 ägg + 1 äggula
Blanda samman allt utom äggen. Smula sönder med fingertopparna.
tillsätt äggen och knåda till en deg.
Knåda så lite som möjligt.
Kavla eller tryck ut degen i en pajform. Nagga med gaffel.
Ställ formen i kylskåpet i ca 30 min.
Grädda pajen i 200grader i ca 15 minuter.
Citronkräm:
rivet skal av 1 citron
saft av 2 citroner (1,5 dl)
2 dl socker
2 smk smör
3 äggulor
3 dl vatten
4 msk maizena.
blanda alla ingredienser i en kastrull.
låt sjuda under omrörning tills krämen tjocknar.
Häll genast i formen och låt den kallna.
Maräng:
3 äggvitor
1½ dl socker
vatten
koka upp 1 dl socker med lite vatten. koka till det tjocknar.
vispa äggvitorna och ½dl socker tills det blir fluffigt.
häll sockerlagen i en jämnstråle i äggvitan under kraftig vispning.
Vispa tills det kallnar.
Bränn av i ugn 250grader i 3-4 min eller med en brännare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar