onsdag 22 februari 2012

The Ironfey.

  • Författare:  Julie Kagawa
  • Översättare: Hanna Svensson
  • Förlag: Förlaget Harlequin
Järnkonungen:

MEGHAN CHASE har ett hemligt öde ett som hon aldrig kunnat föreställa sig

Det har känts som att något varit lite udda med Meghan ända sedan hennes pappa mystiskt försvann tio år tidigare. Hon har aldrig riktigt passat in i skolan, eller i hemmet. När en mörk främling börjar betrakta henne på avstånd, och hennes bäste vän blir märkligt överbeskyddande, inser Meghan att något är på väg att hända.

Men hon hade aldrig kunnat gissa sig till sanningen: att hon är en mytisk älvkonungs dotter och en pjäs i ett blodigt krig. Meghan kommer nu att få reda på hur långt hon är beredd att gå för dem hon älskar, och för att stoppa en ondska som ingen magisk varelse någonsin vågat sätta sig upp emot.

Och hon kommer också att få veta hur det känns att finna kärleken i en ung prins som hellre vill se henne död än låta henne komma honom nära.



Järnprinsessan:

Ett löfte till en prins fick mig att återvända till landet Aldrig och nu är jag fånge vid Vinterhovet.

Tiden här fungerar inte som i den vanliga världen och kanske visar det sig, när jag tar mig härifrån, att hundra år har gått och att min familj och mina vänner är döda sedan länge. Tanken skrämmer mig, men jag kan inte låta bli att undra.

Dessutom verkar ett krig mellan Sommaren och Vintern oundvikligt och jag står mittemellan två dödsfiender.

Jag heter Meghan Chase och det här är min berättelse.

Till hälften alvprinsessa, till hälften människa, har Meghan aldrig platsat någonstans. Övergiven av Vinterprinsen som hon trodde älskade henne är hon nu Vinterdrottningens fånge. Samtidigt som det drar ihop sig till krig mellan Sommarhovet och Vinterhovet, inser Meghan att den verkliga faran kommer från Järnhovet varelser bara hon och hennes frånvarande prins har sett. Men ingen tar henne på allvar.

Och vad värre är: Meghans alvkraft har blivit fråntagen henne och hon är fast med bara sin list till hjälp. Att lita på någon vore dumdristigt att lita på någon som tros vara en förrädare ännu dummare. Men trots det kan Meghan inte undvika de längtansfulla viskningarna i hennes alltför mänskliga hjärta.


Järndrottningen:

Om mindre än tjugofyra timmar fyller jag sjutton.
Men i realiteten kommer jag inte bli äldre.
Jag har varit i landet Aldrig för länge, och det gör att jag inte åldras.
Så trots att år har gått i den verkliga världen, är jag bara någon dag äldre än när jag kom hit.

Fast sanningen är att jag har förändrats så mycket att jag knappt känner igen mig själv.
Mitt namn är Meghan Chase.

Jag trodde att det var över. Att min tid bland alvfolket de omöjliga val jag tvingades göra och uppoffringarna från dem jag älskade var över. Men en storm närmar sig, en armé som kommer att tvinga mig tillbaka till landet Aldrig. Slita mig ifrån den förvisade prins som svurit att stanna vid min sida. Föra mig rakt in i en konflikt så stor att jag inte tror att någon kommer att överleva den.

Den här gången finns det ingen andra chans.



Det här är triologi av Julie Kagawa.
Helt otroligt spännande!!

Det här är en blandning av Sagan om ringen, Harry Potter och Twilight sagan.
Så jäkla sjukt bra!
Började läsa i söndags och har inte kunnat släppa någon av böckerna...
Nu har jag läst ut den sista..
Den kom ut nu i Februari 2012.
Det finns en 4:de bok om Meghan ockå, dom heter Iron knight.
Den har precis kommit ut på Engelska, så den lär nog inte komma ut som svensk upplaga på ett tag, så jag funderar till och med på att köpa den på engelska, bara för att få veta hur det går... :)

10/10 * Får denna boken!
Precis lika bra som Twilight Sagan!!

1 kommentar:

  1. Sv: joo du har absolut rätt, man måste unna sig ibland:) Men just nu försöker jag gå ner i vikt så måste dra in på allt:)

    SvaraRadera