söndag 29 januari 2012

Kycklingmiddag....

Kyckling med rostad vitlökskräm och örtpotatis
 
ProPoints™ värde: 11
Portioner: 4
Förberedelsetid: 30 min
Tillagningstid: 0 min
Svårighetsgrad: Medel
Chili-, citron- och honungsmarinerad kyckling med ugnsbakad rosmarinpotatis och vitlökssås. Rätten är en riktig smaksensation! Servera den gärna med en god sallad.


Ingredienser
4 st Kycklingfilé, á 125 g (liten/litet)
1 tsk Chilipeppar, torkad, peperoncino
1/4 st Citron, saft, 1 msk
1 msk Honung flytande
200 g Champinjoner, gärna skogschampinjoner
1 st Lök (röd/röda)
1000 g Potatis, färsk
2 tsk Olivolja
2 msk Rosmarin, färsk
4 klyfta(or) Vitlök
2 dl Fraiche 8%
1 msk Senap (fransk)

Instruktioner


Banka ut kycklingfiléerna lite. Blanda peperoncino, citron och honung och marinera kycklingen i detta. Låt det marinera minst 30 minuter. Tvätta och borsta potatisen, dela dem på längden och lägg ut dem på en ugnsplåt. Ringla på 1 tsk olivolja, strö på rosemarinbladen. Krydda med salt och peppar. Rosta potatisen i ugn 220° ca 25 minuter eller tills de känns färdigstekta. Stek kycklingen i en teflonpanna tills de är genomstekta. Skala vitlöksklyftorna och stek dem tillsammans med kycklingen. Skiva lök och champinjoner och stek dem i 1 tsk olja på hög värme några minuter. Finhacka de rostade vitlöksklyftorna och blanda det med senap och fraiche, smaka av med salt, vitpeppar och ev en nypa socker. Servera kyckling, lök och champinjoner samt potatis tillsammans med såsen och en fin sallad.



Gino

Frukt (vilka och hur många du vill)
70% choklad
vaniljglass

Skiva och dela frukten.
Lägg i en ugnsfast form.
Riv chokladen och strö över frukten.
Ställ in i ugnen i 175 grader i 10-20 minuter, beroende på vilka frukter du valt.
Servera med vaniljglass.


Banoffee pie                Banoffee pie


Ingredienser
Kexbotten400 gdigestivekex175 gsmör Fyllning800 gsötad kondenserad mjölk (2 burkar)3 stbananer4 dlvispgrädde Brända mandlar125 gsötmandel1.5 dlflorsocker0.5 dlflorsocker till separering 50 gmörk choklad, till garnering

Gör så här:

1. Kexbotten
Sätt ugnen på 175 grader.

2. Krossa kexen till små smulor i en mixer och blanda dem med smält smör.
3. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanten av en räfflad pajform med urtagbar botten.
4. Grädda kexbotten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna.
5. Fyllning
Ta bort etiketterna på burkarna och koka den kondenserade mjölken i cirka 2,5 timme-3 timmar i en kastrull med lock (det är viktigt att burkarna hela tiden är täckta med vatten). Ju längre man kokar mjölken desto fastare konsistens.

6. Ta upp burkarna och låt dem svalna.
7. Under tiden som mjölken kokar kan du göra de brända mandlarna.
8. Brända mandlar
Smält florsockret tillsammans med mandeln tills den knäpper, rör hela tiden.

9. Ta av från värmen och låt stå och vila i cirka 1 minut.
10. Strö i resterande florsocker och blanda runt, slå upp på ett bakplåtspapper och separera mandlarna från varandra. Låt svalna.
11. Hacka mandeln grovt.
12. Vispa grädden fluffigt och skiva bananerna.
13. Fyll pajskalet med den nykokta kolan och lägg på ett lager av skivad banan.
14. Skeda sedan över grädden och toppa med mandel och riven mörk choklad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar