Kyckling med
rostad vitlökskräm och örtpotatis
|
ProPoints™ värde: 11 Portioner: 4 Förberedelsetid: 30 min Tillagningstid: 0 min Svårighetsgrad: Medel |
Chili-, citron- och honungsmarinerad kyckling med ugnsbakad rosmarinpotatis och vitlökssås. Rätten är en riktig smaksensation! Servera den gärna med en god sallad. |
Ingredienser
4 st Kycklingfilé, á 125 g (liten/litet) | |
1 tsk Chilipeppar, torkad, peperoncino | |
1/4 st Citron, saft, 1 msk | |
1 msk Honung flytande | |
200 g Champinjoner, gärna skogschampinjoner | |
1 st Lök (röd/röda) | |
1000 g Potatis, färsk | |
2 tsk Olivolja | |
2 msk Rosmarin, färsk | |
4 klyfta(or) Vitlök | |
2 dl Fraiche 8% | |
1 msk Senap (fransk) |
Instruktioner
Banka ut kycklingfiléerna lite. Blanda peperoncino,
citron och honung och marinera kycklingen i detta. Låt det marinera minst 30
minuter. Tvätta och borsta potatisen, dela dem på längden och lägg ut dem på en
ugnsplåt. Ringla på 1 tsk olivolja, strö på rosemarinbladen. Krydda med salt och
peppar. Rosta potatisen i ugn 220° ca 25 minuter eller tills de känns
färdigstekta. Stek kycklingen i en teflonpanna tills de är genomstekta. Skala
vitlöksklyftorna och stek dem tillsammans med kycklingen. Skiva lök och
champinjoner och stek dem i 1 tsk olja på hög värme några minuter. Finhacka de
rostade vitlöksklyftorna och blanda det med senap och fraiche, smaka av med
salt, vitpeppar och ev en nypa socker. Servera kyckling, lök och champinjoner
samt potatis tillsammans med såsen och en fin sallad.
Gino
Frukt (vilka och hur många du vill)
70% choklad
vaniljglass
Skiva och dela frukten.
Lägg i en ugnsfast form.
Riv chokladen och strö över frukten.
Ställ in i ugnen i 175 grader i 10-20 minuter, beroende på vilka frukter du valt.
Servera med vaniljglass.
Banoffee pie
Ingredienser
Kexbotten400 gdigestivekex175 gsmör Fyllning800 gsötad kondenserad mjölk (2 burkar)3 stbananer4 dlvispgrädde Brända mandlar125 gsötmandel1.5 dlflorsocker0.5 dlflorsocker till separering 50 gmörk choklad, till garnering
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
2. Krossa kexen till små smulor i en mixer och blanda dem med smält smör.
3. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanten av en räfflad pajform med urtagbar botten.
4. Grädda kexbotten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna.
5. Fyllning
Ta bort etiketterna på burkarna och koka den kondenserade mjölken i cirka 2,5 timme-3 timmar i en kastrull med lock (det är viktigt att burkarna hela tiden är täckta med vatten). Ju längre man kokar mjölken desto fastare konsistens.
6. Ta upp burkarna och låt dem svalna.
7. Under tiden som mjölken kokar kan du göra de brända mandlarna.
8. Brända mandlar
Smält florsockret tillsammans med mandeln tills den knäpper, rör hela tiden.
9. Ta av från värmen och låt stå och vila i cirka 1 minut.
10. Strö i resterande florsocker och blanda runt, slå upp på ett bakplåtspapper och separera mandlarna från varandra. Låt svalna.
11. Hacka mandeln grovt.
12. Vispa grädden fluffigt och skiva bananerna.
13. Fyll pajskalet med den nykokta kolan och lägg på ett lager av skivad banan.
14. Skeda sedan över grädden och toppa med mandel och riven mörk choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar